HANKINTASEMINAARI
16.9.2015 Nurmes, Hyvärilä, auditorio klo 13.30 - 17.00
Alustuspuheenvuorot tästä linkistä
Paneelikeskustelu tästä linkistä
Ohjelma tästä linkistä

NURMEKSEN YRITTÄJÄT RY EDISTÄÄ JÄSENYRITYSTENSÄ JA ALUEEN YRITYSTEN TALOUDELLISTA TOIMINTAA EDISTÄMÄLLÄ HANKINTAOSAAMISEN SEKÄ TARJOUSTEN JÄTTÄMISEN JA SÄHKÖISTEN TARJOUSTEN JÄTTÄMISMENETELMIEN OSAAMISTA.
ALLA OLEVAAN SIVUSTOON ON KERÄTTY MUUTAMIA HUOMIOITA JA OSOITTEITA, JOITA TARJOUKSIA ETSIVÄ TAI TARJOUKSEN JÄTTÄVÄ YRITYS VOI HYÖDYNTÄÄ.
Ota yhteyttä, autamme tarvittaessa eteenpäin!
pj. Ella Kärki, 040- 510 3289

Huomioita julkisista hankinnoista ja yrittäjien tarpeista:


1.  Jatkuva vuoropuhelu. Olisi tärkeää, että hankinnan tekijät (kunta, srk tai muu julkisin varoin toimiva yhteisö) ja tarjouksia antavat (yritykset, yhteisöt) pitävä yllä jatkuvaa vuoropuhelua alueensa tulevista tarpeista (esim. kunnan hankintastrategia pohjana) ja tarjonnasta (millaisia yritysten tuotteet ja palvelut ovat alueella/paikkakunnalla) esim. kaksi kertaa vuodessa - hankintafoorumin tms.puitteissa.

2. Sähköinen tarjouksenantojärjestelmä tulee olemaan pakollinen (nähtävästi vuonna 2016 jolloin uusi Hankintalaki tullennee voimaan). Tämä tarkoittaa meidän yrittäjien osaamista käyttää sähköisiä tarjousten anto- ohjelmia.

3. Nurmeslaisille yrittäjille auki olevia sähköisiä palveluja ovat jo nyt:

* HILMA- järjestelmä (täältä löytyy EU:n ja Suomen hankintarajan ylittävät julkiset tarjouspyynnöt).  Voimassaolevia ilmoituksia voi selata ilman rekisteröitymistä.
Huom! HILMAan saa tilattua maksullisen vahtipalvelun (vahtipalvelua tarjoavilta yrityksiltä, muutamia tässä http://www.hankintailmoitukset.fi/fi/docs/ilmoitusmenettely/#p6 ).
* Pienhankintapalvelu.fi - (tästä löytyy avoinna olevat kansalliset kynnysarvojen alittavat tarjouspyynnöt - tähän ohjelmaan jätetään tarjoukset ja saadaan hankintapäätöskin täysin sähköisesti - olen käyttänyt ja toimii erinomaisesti!). Pienhankintapalveluun saa asetettua maksuttoman vahtipalvelun. Valitse esim. Pohjois-Karjalan pienhankintaportaali ja saat tehtyä vahtipalvelun yhdellä kertaa kaikkiin maakunnan hankintayksiköihin. Tähän pitää rekisteröityä (mikäli sinulla on jo tunnukset Tarjouspalvelu.fi -portaaliin, niin samat tunnukset käyvät pienhankintapalveluun).
* Tarjouspalvelu.fi/jns  (tästä löytyy Joensuun seudun hankintatoimen  julkaisemat avoinna olevat tarjouspyynnöt, tähän pitää myös rekisteröityä, mutta jos on rekisteröitynyt pienhankintapalveluun, samat tunnukset käyvät tähänkin tai päinvastoin. Tästä löytyvät myös niiden Suomessa toimivien organisaatioiden tarjouspyynnöt, jotka ovat mukana tässä tarjouspalvelu- ohjelmassa.
(mm. Joensuun seudun hankintatoimi, Pohjois-Karjalan Koulutuskuntayhtymä,  P-K:n sairaanhoitopiiri ja useat Suomen kaupungit ovat mukana)
* Hankintakalenteri.fi/jns Hankintakalenteri.fi on avoin viestintäpalvelu, josta löytyy maakunnan julkisen sektorin hankintayksiköiden uusimpia hankintapäätöksiä, ostopaikkaluetteloita sekä tietoa tulossa olevista hankinnoista

MUISTETTAVAA:

1. ON OLTAVA ITSE AKTIIVINEN MIKÄLI HALUAA SAADA TARJOUSPYYNNÖN TIEDOKSEEN - VOIT OSTAA NK. VAHTIPALVELUN HILMAN TARJOUSPYYNTÖJEN SEURANTAAN= joku yritys käy toimeksiannon mukaan läpi YRITYKSELLESI SOPIVAT tarjoukset HILMAsta
2. Jos seuraat itse HILMAa ja Joensuun seudun tai Joensuun kaupungin tarjouspyyntö-ohjelmia (esitelty edellä), tee se säännöllisesti, esim. joka maanantai ettei tarjousmahdollisuus/tarjousaika mene tietämättäsi umpeen ja/tai ei tule kiire tehdä tarjousta.
3. Jos tarvitset  koulutusta tarjousten antamiseen tai hankintojen tarjosuspyyntöjen tekemiseen, hankinta-asiamies Päivi Halonen antaa yritys/organisaatiokohtaista maksutonta koulutusta! Tämä mahdollisuus kannattaa hyödyntää pikimmiten! Tilaa aika suoraan Päiviltä, puh. 0400-378 777. Voit tilata Päiviltä myös yrittäjäryhmän tai koko henkilökunnan koulutuksen:

******************************************

Pikes Oy:n, Nurmeksen Yrittäjät ry:n ja Nurmeksen kaupungin yhdessä järjestämä hankintaosaamis-koulutus 15.1.2015

Voit tilata maksuttoman koulutuksen myös yritykseesi!
 
Tarjouspalvelu -koulutus yrityksessä/yritysryhmässä
(sähköisten tarjousten jättö)
"Onnistu julkisissa hankinnoissa"
 Koulutusohjelma:
- Tutustutaan yrittäjille tärkeisiin sähköisiin portaaleihin (HILMA, Tarjouspalvelu.fi, Pienhankintapalvelu.fi, Hankintakalenteri.fi)
- Viedään läpi todellinen kilpailutus -case (Rekisteröityminen, tarjousasiakirjoihin tutustuminen, tarjouksen täyttäminen ja lähettäminen)
- Vapaata keskustelua, mahdollisuus esittää kysymyksiä
Kouluttajana toimii hankinta-asiamies Päivi Halonen, paivi.halonen@josek.fi p. 0400 378 777.Liitteenä linkkilistaus tarjousten pyytäjille ja tarjousten antajille ja linnkki Joensuun seudun hankintaoppaaseen.
Pikes Oy aloittaa myös 2015 hankintaosaamisen edistämiseen liittyvät toimenpiteet. (aika avoin).